Beroepsopleiding Integraal Hersteltrainer

Nieuwe praktische opleiding: Integraal Hersteltrainer

Leer in 12 dagen hoe jij als sportbegeleider of personal trainer herstellende of zieke mensen kunt begeleiden in hun herstelproces!

Deze 12-daagse opleiding is bedoeld voor mensen werkzaam als sportbegeleider of personal trainer die opgeleid zijn om vooral gezonde mensen nog gezonder te laten worden, maar regelmatig vastlopen wanneer zij met zieken of herstellende mensen aan het werk gaan.

Na een revalidatieproces komen deze mensen vaak bij een sportschool terecht waar de begeleiders niet altijd weten hoe ze met deze cliënten moeten omgaan. Het opstellen van een individueel bewegingsadvies is voor de groep herstellenden niet zo eenvoudig.

Voor professionals die zich op dit gebied willen bijscholen, bieden wij een 12-daagse opleiding waarin er niet alleen gewerkt wordt aan het opstellen van een individueel bewegingsadvies ook aandacht besteed wordt aan voeding, stressreductie en orthomoleculaire suppletie. Met als doel om cliënten met fysieke uitdagingen te helpen in hun herstelproces.

Je krijgt uitgebreide informatie over de werking van het lichaam en praktische tools om meteen mee aan de slag te kunnen. We werken met uitgebreide vragenlijsten en een praktisch en zeer voordelig meetsysteem op basis van de HRV waarmee je de belastbaarheid van je cliënt in kaart kunt brengen. Juist door deze meting kun je per sessie een passende training samenstellen. Het systeem geeft je de mogelijkheid om de voortgang van het hersteltraject te monitoren.

Bij zieken en herstellenden spelen evolutionaire overlevingsstrategieën een belangrijke rol, die veranderingen in leefstijl kunnen belemmeren. Door inzicht in deze materie ben je in staat om je cliënt optimaal te begeleiden.

Als Integraal Hersteltrainer werk je vanuit heldere kaders en grenzen, je weet wanneer je iemand moet door verwijzen.

Na deze twaalf lesdagen en de nodige uren zelfstudie kun je al in de praktijk aan de slag. Je bent in staat om mensen die een zetje in de rug nodig hebben te begeleiden met behulp van een gezonde leefstijl, met (indien nodig) behulp van extra suppletie.

Met ons inspirerend docententeam is elke opleidingsdag een feestje.

OPFG-Yvonne-van-Stigt

Yvonne van Stigt master in de klinische Psycho Neuro Immunologie en grondlegger van het OPFG en hoofddocent. Zij is tevens auteur en uitgever van 6 titels op het gebied van leefstijl en gezondheid.

OPFG-Juglen-Zwaan

Juglen Zwaan is spreker en schrijver over voeding en gezondheid. Hij combineert moderne wetenschap met eeuwen oude kennis. Juglen is een voorstander van puur natuur. Hij hangt geen enkel voedingsgeloof aan, maar combineert vele visies.

OPFG Dorte Kramers

Dorte Kramers heeft sinds 2014 een eigen praktijk waar ze mensen begeleidt in het verbeteren van hun gezondheid. Naast de werkzaamheden in haar eigen praktijk, is ze orthomoleculair adviseur bij een laboratorium.

OPFG Robin Hendriks

Robin Hendriks is trainer/coach en heeft zich gespecialiseerd in de relatie tussen stress, burnout, trauma en beweging. Hij heeft opleidingen gevolgd in o.a. de orthomoleculaire geneeskunde, Sportvasten, Psyche en Voeding. Hij werkt met een systeem om in kaart te brengen of mensen mentaal en fysiek in staat zijn om te kunnen bewegen en welke bewegingsvorm voor hen geschikt is.

Lijkt deze opleiding je interessant? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek!

Inhoud opleiding

 • Herstellen hoe doe je dat? Robin Hendriks en Yvonne van Stigt introduceren het concept inclusief het meetsysteem.
 • Energiehuishouding; Yvonne van Stigt geeft inzicht in de achtergronden van de glucosehuishouding.
 • Voeding en voedingsinterventies; Juglen Zwaan geeft inzicht in wat passende voeding kan betekenen voor de gezondheid.
 • Micro-elementen, vitaminen en mineralen; Dorte Kramers legt het belang van een goede nutriënten status uit.
 • Stress; Robin Hendriks en Yvonne van Stigt laten zien hoe stress de gezondheid kan beïnvloeden en hoe je door het herkennen van de overlevingsstrategieën hier iets in kunt veranderen.
 • Immuunsysteem; Yvonne van Stigt geeft inzicht in de achtergronden van ontstekingsprocessen en de invloed hierop vanuit de darm. Je gaat begrijpen hoe ontstekingsprocessen de trainingscapaciteit beïnvloeden.
 • Stress en spieren; Martin Ruis les Integraal Hersteltrainer over Stress en spieren.relatie sympaticus en psoas en SI gewricht, lymfe, bindweefsel.
 • Bewegen en meten bij herstellen
 • Ziektebeelden; Yvonne van Stigt geeft inzicht in het maken van een herstelplan bij diabetes, metabool syndroom en hypoglykemie.
 • Ziektebeelden; Yvonne van Stigt geeft inzicht in het maken van een herstelplan bij burn-out, overgewicht, lipoedeem, chronische vermoeidheid en fibromyalgie.
 • Praktische zaken en EHBO voor de hersteltrainer.
 • De anamnese en Praktijkvoorbeelden; Yvonne van Stigt geeft praktische tools waarmee je inzicht kunt krijgen in de problematiek van je cliënt.

Deze beroepsopleiding heeft een studiebelasting van 20 ECTS.

De verwachte thuisstudie is gemiddeld 10 uur per week.

Toelatingseisen: Begin niveau MBO4+ en een relevante opleiding op het gebied van sportbegeleiding of personal training.

Lesdagen 2022 (onder voorbehoud maatregelen regering):

18 januari, 1 en 15 februari, 15 en 29 maart, 12 en 26 april, 17 en 31 mei, 21 juni, 13 en 27 september

examen 11 oktober

Opleidingskosten – tarieven editie 2022

Kosten € 1995,-
exclusief € 40,- inschrijfkosten
en €75,- examenkosten

Lesmateriaal is inbegrepen, wij zorgen (indien niet online) voor een gezonde lunch.

Alle genoemde kosten zijn BTW-vrij.

Heb je nog vragen, of wil je gewoon even kennismaken?

Dat kan door de coronamaatregelen nu alleen op afspraak.

Startdatum

18 januari 2022

Tijden

09:30 – 17:00 uur

Open huis:

Vanwege de Corona maatregelen is er nog geen open huis gepland. Je bent natuurlijk altijd op afspraak welkom  om kennis te maken.

Locatie

De Limiet 15 D
4131 NR Vianen
Flexizone – 2e etage
Ingang aan de achterzijde van het gebouw, aan de waterkant

Schrijf je in